Mijnboete op ATV

Wij geven een eerste inschatting van de zaak, volledig vrijblijvend 

Wat als je een buitenlandse boete krijgt?

De Europese richtlijn verplicht dat buitenlandse pv’s vanaf 7 november voorzien moeten zijn van extra informatie in het Nederlands. Maar wat als dat niet zo is? VAB adviseert bij deze dubbelzinnige situatie.

Mijnboete en VDAB
In de kijker

7984492

Is fietsboete van 165,- € wettelijk?

POLITICI HEBBEN VRAGEN BIJ SANCTIE VOOR EMMA (16) DIE STRAAT VERKEERD INREED

Lees meer

7ddfbe8c-0272-11e6-accf-7b4ab9118d19_web_scale_0.1215278_0.1215278__

Drie promille in bloed, maar vrijspraak door wespensteek

Een 57-jarige man uit Herenthout die met 3 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur zat, is vrijgesproken door de politierechter in Turnhout.

Lees meer

parkeerschijf

Engels op je parkeerschijf? Boete

Als je een parkeerschijf met een Engels opschrift gebruikt, kan je een boete krijgen. Volgens de wegcode mogen enkel de drie landstalen gebruikt worden op een parkeerschijf.

Lees meer

lichten
In zone 30 kan 90 procent van de verkeerslichten weg

Uit een nieuwe studie blijkt dat liefst 80% van de Britse verkeerslichten eigenlijk overbodig zijn. Ook Vlaanderen kampt volgens Touring met een wildgroei.

Lees meer

rood

Man die door rood wandelde vrijgesproken

Rudi Schoonbaert (55) uit Eeklo is vrijgesproken door de Gentse politierechter nadat hij de N9 overstak terwijl het rood was.

Lees meer

pol
Agenten parkeren combi op voetpad om broodje te kopen

Twee Leuvense politieagenten zijn door hun wachtleider op de vingers getikt nadat ze gisternamiddag omstreeks 12 uur hun politiecombi, nota bene met zwaailichten aan, op het voetpad van de Leuvense Bondgenotenlaan hadden geparkeerd om een broodje te gaan kopen.

Lees meer

gehand

Verkeersovertreders helpen slachtoffers

Sinds 2014 kunnen verkeersovertreders een alternatieve straf krijgen, door te gaan helpen in een revalidatiecentrum. Dat kan in campus Pellenberg van het UZ Leuven.

Lees meer