Graag direct een antwoord op uw vraag? Bel ons dan meteen! +32 (0)3 369 28 10

Alcoholintoxicatie achter het stuur

U nam plaats achter het stuur en u had een glaasje op?  U reed met een motorvoertuig in staat van dronkenschap? U weigert een ademtest of u kreeg een onmiddellijke intrekking van uw rijbewijs? Alcoholintoxicatie in het verkeer blijft een grote problematiek. De overheid blijft dan ook inzetten op campagnes om dit tegen te gaan. De meest voorkomende zijn de BOB-campagnes. Veel bestuurders worden geconfronteerd met een positieve alcoholanalyse en krijgen een dagvaarding voor alcoholintoxicatie en/of dronkenschap in het verkeer

U hebt een probleem met alcoholintoxicatie in het verkeer? U wenst gratis en vrijblijvend juridisch topadvies? U heeft een dagvaarding of boete ontvangen? Onze gespecialiseerde advocaten helpen u graag verder.

Alcohol en dronkenschap in het verkeer

Alcoholintoxicatie en dronkenschap in het verkeer zijn ernstige verkeersovertreding die verstrekkende gevolgen kan hebben. Er staan dan ook strenge straffen op het rijden onder invloed van alcohol o.a. een geldboete, rijverbod, herstelproeven en zelfs de mogelijkheid tot een alcoholslot. De Politierechter kan uiteraard rekening houden met verzachtende omstandigheden. Het is dan ook belangrijk dat deze ter zitting goed worden uiteengezet. Als u geconfronteerd wordt met een positieve ademanalyse, een proces-verbaal of dagvaarding voor alcoholintoxicatie en/of dronkenschap, is het aangewezen om onmiddellijk de hulp van een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Advocaten gespecialiseerd in alcohol gerelateerde verkeersovertredingen

Onze advocaten verkeersrecht begrijpen de complexiteit van alcohol gerelateerde verkeersovertredingen en de mogelijke gevolgen die ze met zich meebrengen. Onze ervaren advocaten hebben uitgebreide kennis van de wetten en voorschriften met betrekking tot rijden onder invloed van alcohol en zijn vastbesloten om u de best mogelijke juridische bijstand te bieden.

Gratis juridisch advies

Contacteer gratis ons onze juridische experten en u zult merken dat wij een persoonlijke benadering hanteren. We luisteren aandachtig naar uw situatie en stellen de juiste vragen om een volledig beeld te krijgen van uw zaak. Op basis van deze informatie kunnen we een strategie op maat ontwikkelen om uw rechten te beschermen en de beste uitkomst voor u te bereiken.

Alcohol straffen

Het is belangrijk op te merken dat rijden onder invloed in België ernstige consequenties kan hebben. De wet voorziet in straffen zoals een geldboete, rijverbod, herstelproeven en mogelijks een alcoholslot. Dit hangt af van dossier tot dossier. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het verkeersrecht waardoor zij erg bekend zijn met de wetgeving evenals met de rechtbanken over heel België.  Zij zullen er alles aan doen om u zo goed mogelijk bij te staan. .

Als u geconfronteerd wordt met beschuldigingen van rijden onder invloed van alcohol, is het van vitaal belang om snel te handelen en de juiste juridische bijstand te zoeken. Door de hulp in te schakelen van een gespecialiseerde advocaat kunt u uw rechten beschermen en de beste verdediging voorbereiden.

Onze deskundige advocaten staan klaar om u te helpen bij uw zaak. Neem vandaag nog contact met ons op voor gratis juridisch advies en bijstand. Samen zullen we uw opties bespreken en een plan van aanpak opstellen om u de beste juridische bijstand te bieden in uw zaak met betrekking tot alcohol in het verkeer.

Hulp nodig?