Graag direct een antwoord op uw vraag? Bel ons dan meteen! +32 (0)3 369 28 10

Rijden zonder papieren

U rijdt met uw wagen zonder verzekeringspapieren of tijdens een rijverbod? U hebt gereden zonder keuring? Of u bent tegengehouden wegens het rijden zonder rijbewijs?  Het komt alsmaar meer voor dat bestuurders niet in orde zijn met hun papieren of documenten. Op deze inbreuken staan strenge straffen waaronder geldboetes, rijverboden en andere bijkomende straffen.

U hebt een dagvaarding voor rijden zonder verzekering of voor rijden tijdens een rijverbod en u wenst gratis en vrijblijvend juridisch topadvies? Onze gespecialiseerde advocaten helpen u graag verder.

Rijden zonder rijbewijs

Rijden zonder rijbewijs of tijdens een rijverbod, kan leiden tot een zware bestraffing. De Belgische wet vereist dat bestuurders te allen tijde in het bezit zijn van een geldig rijbewijs Als u geverbaliseerd wordt terwijl u een voertuig bestuurd zonder geldig rijbewijs, bestaat zelfs de mogelijkheid dat uw voertuig in beslag wordt genomen.  Bij deze inbreuk kan de rechter een boete én zelfs een rijverbod opleggen. Een advocaat met ervaring in verkeersrecht kan u helpen de complexe juridische procedures te begrijpen en u bijstaan bij het vinden van de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Rijden zonder verzekering of keuringsbewijs

Het rijden zonder geldige verzekering is een andere ernstige overtreding. In België is het wettelijk verplicht om een verzekering af te sluiten die de aansprakelijkheid dekt voor schade die u kunt veroorzaken aan andere weggebruikers. Als u wordt betrapt zonder de juiste verzekering, kan dit leiden tot zware straffen zoals een geldboete en een rijverbod Het rijden zonder keuring wordt normaliter uitsluitend bestraft met een geldboete. Het is van cruciaal belang om een ervaren advocaat te raadplegen die bekend is met verkeersrecht en u kan helpen uw zaak te verdedigen.

Gratis juridische advies en bijstand

In geval van een overtreding met betrekking tot rijden zonder papieren, rijden zonder verzekering of rijden zonder rijbewijs, wacht niet om actie te ondernemen. Neem contact op met een betrouwbare advocaat die gespecialiseerd is in verkeersrecht en zorg ervoor dat u de juiste juridische begeleiding krijgt. Uw advocaat zal u helpen om de complexiteit van het juridische systeem te begrijpen en u bijstaan bij elke stap van het proces.

Hulp nodig?