Graag direct een antwoord op uw vraag? Bel ons dan meteen! +32 (0)3 369 28 10

Boete voor vluchtmisdrijf

Vluchtmisdrijf is een misdrijf op zich. U wordt dan bestraft voor het feit dat u de plaats van een ongeval hebt verlaten zonder te wachten op de hulpdiensten of politiediensten. De veroordeling kan dus gecombineerd worden met andere boetes zoals een alcoholboete.

Uiteraard mag u wél mee met de ambulance naar een ziekenhuis als u gewond bent. U mag de plaats van het ongeval ook eventjes verlaten om de politie of de hulpdiensten te waarschuwen. Het gaat erom dat de politie nog de nodige vaststellingen kan doen om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Opgelet: vluchtmisdrijf is niet hetzelfde als schuldig verzuim. Voor dat misdrijf wordt u bestraft als u geen hulp geboden hebt aan mensen in nood (bijvoorbeeld: slachtoffers van een ongeval dat u veroorzaakt hebt). De twee kunnen samen vervolgd worden.

U pleegde vluchtmisdrijf na een ongeval? Wat met de boetes? De Belgische rechter en wetgever zijn heel streng voor wie vluchtmisdrijf pleegt. Onze gespecialiseerde advocaten helpen u graag verder.

Hulp nodig?