Actiemaand controle gsm-gebruik achter het stuur: strengere bestraffing!

gsm achter het stuur straf

Actiemaand controle gsm-gebruik achter het stuur: strengere bestraffing!

De Leuvense politie zal nog de hele maand maart verscherpt toezicht houden op het gebruik van een GSM achter het stuur. Het is verboden om je GSM-toestel te manipuleren als bestuurder van een voertuig. Je mag je GSM enkel gebruiken of  vasthouden wanneer het voertuig stilstaat of geparkeerd is. Opgelet, voor het rode licht staan wordt niet gelijkgesteld met stilstaan, omdat je op dat moment nog steeds betrokken bent in het verkeer.

Tijdens de actiemaand is de politie in de mogelijkheid om een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs op te leggen gedurende 8 dagen. Bovendien zal het parket de overtreders dagvaarden voor de politierechtbank waarbij de rechter een geldboete evenals een rijverbod kan opleggen.

Jonge bestuurders

Gsm-gebruik tijdens het rijden is een derdegraads overtreding, wat ook gevolgen heeft voor jonge bestuurders, dit zijn bestuurders die minder dan 2 jaar beschikken over hun permanent rijbewijs B. Bij deze categorie van overtreders is de rechter wettelijk verplicht om een rijverbod op te leggen én het herstel tot het recht in sturen afhankelijk te maken van het theoretisch of praktisch rijexamen.

Juridisch advies nodig? Eén van onze gespecialiseerde advocaten kan je bijstaan. Neem contact met ons op via info@mijnboete.be.

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?