Heropening keuringscentra en automatische verlenging keuringsbewijs

Rijden zonder keuringsbewijs

Heropening keuringscentra en automatische verlenging keuringsbewijs

Huidig bericht sluit aan bij het eerder verschenen artikel op onze website inzake de tijdelijke sluiting van de keuringscentra door de heersende corona-crisis. ( https://mijnboete.be/nieuws/centra-voor-autokeuringen-gesloten-door-coronavirus-wat-zijn-de-gevolgen/)

Sedert 4 mei werden de werkzaamheden van de Vlaamse keuringscentra deels hervat. Meer bepaald kunnen burgers terug terecht in de keuringsstations voor de periodieke keuring van hun personenvoertuigen. Hetzelfde geldt voor kampeerwagens en lichte bedrijfsvoertuigen.

Om een stormloop naar de keuringscentra te vermijden, heeft de Vlaamse Overheid enkele maatregelen getroffen. Zo worden de keuringsbewijzen met een geldigheid tussen 13 maart ll. en 3 juni as. automatisch verlengd naar een later tijdstip.

Dit impliceert m.a.w. dat deze keuringsbewijzen van rechtswege worden verlengd tot en met 4 november as. Het is dan ook niet nodig uw voertuig onmiddellijk te laten keuren.

Verder engageren de keuringscentra zich om de betrokken bestuurders opnieuw uit te nodigen voor de inhaalkeuring. U hoeft dus zelf geen nieuwe afspraak te maken.

Om latere problemen te vermijden is wel enige voorzichtigheid geboden. Mocht u na enkele maanden nog steeds geen nieuwe uitnodiging ontvangen, neemt u best zelf even contact op met uw keuringsstation.

Wie ongekeurd blijft rondrijden na 4 november as. is uiteraard strafbaar. Afhankelijk van de periode van niet-keuring kan het Openbaar Ministerie in dergelijk geval beslissen om een minnelijke schikking (d.i. een geldboete) aan te bieden dan wel onmiddellijk te dagvaarden voor de Politierechtbank.

Mocht u problemen ondervinden met uw keuringsbewijs kan u zich steeds laten adviseren door onze gespecialiseerde advocaten. Wij zijn 24 op 24 uur telefonisch bereikbaar op het nummer (0)80 36 36 36 of per e-mail via info@mijnboete.be

 

Mr. Hanne KETELEERS

13 mei 2020

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?