Let op: bestaande trajectcontroles nu in werking!

trajectcontroles snelheid

Let op: bestaande trajectcontroles nu in werking!

Recent kondigde de overheid aan dat er in Vlaanderen meer trajectcontroles zullen worden gehouden.

Een trajectcontrole meet de gemiddelde snelheid die een voertuig aflegt tussen twee punten (van punt A naar punt B) door camera’s te plaatsen aan het begin en het einde van de meting.

Bijvoorbeeld: men weet dat een personenvoertuig het vooropgestelde traject in normale omstandigheden aflegt in 45 seconden aan de toegelaten snelheid van 90 km/uur. De voertuigen die het traject sneller afleggen, hebben sneller gereden dan toegelaten en zullen dus geverbaliseerd worden.

In sommige gevallen zullen deze bestuurders een geldboete ontvangen ter afhandeling van de zaak.

In andere gevallen (lees: indien men meer dan 30 km/uur te snel heeft gereden) zal het Openbaar Ministerie onmiddellijk dagvaarden voor de Politierechtbank. De overtreder zal dan naast een geldboete ook een rijverbod opgelegd krijgen.

Veel van deze trajectcontroles werden een hele tijd geleden geïnstalleerd maar waren vaak nog niet geactiveerd omwille van het gebrek aan een concreet uitvoeringsplan.

Dit plan (o.m. een dataverwerkingsbank) is nu operationeel geworden waardoor de trajectcontroles effectief in werking zijn en/of nog in werking worden gesteld. U bent dus gewaarschuwd.

Indien u werd geverbaliseerd tijdens een trajectcontrole en u op zoekt bent naar juridische bijstand of advies kan u steeds contact opnemen met ons team. Wij helpen u graag verder!

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?