Nieuwe snelheidscamera’s flitsen niet meer zichtbaar

snelheidscamera snelheidsboete te snel gereden

Nieuwe snelheidscamera’s flitsen niet meer zichtbaar

Recent kondigde de overheid aan dat er bijkomende snelheidscamera’s aangekocht zullen worden die “onzichtbaar” flitsen.

De nieuwe flitspalen werken met infraroodtechnologie. Dit houdt in dat wanneer een bestuurder te snel rijdt, de flits niet meer zichtbaar zal zijn.

Een bekend fenomeen is immers dat wanneer iemand geflitst wordt, het achterliggend verkeer plots zal remmen om een boete te vermijden. De overheid wil met deze nieuwe snelheidscamera’s dergelijke situaties voorkomen en een veiligere verkeerssituatie creëren.

Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer heeft vorig jaar in Antwerpen een proefproject opgestart en liet enkele nieuwe snelheidscamera’s installeren op 4 kruispunten van de A12 tussen Wilrijk en Aartselaar. Deze kruispunten behoren tot de gevaarlijkste kruispunten van Vlaanderen. Het proefproject is nu afgelopen, waardoor de nieuwe flitspalen nu door de federale politie gebruikt kunnen worden.

Snelheidsovertreders zullen in sommige gevallen een geldboete ontvangen ter afhandeling van de zaak.

Indien men echter meer dan 30 km/uur te snel heeft gereden (in een zone 30, woonerf, bebouwde kom of schoolomgeving), dan wel meer dan 40 km/uur te veel op andere wegen, zal het Openbaar Ministerie onmiddellijk dagvaarden voor de Politierechtbank. De strafwet voorziet voor dergelijke overtreding een geldboete van minimum 80 euro tot maximum 4000 euro alsook een rijverbod van minsten 8 dagen tot maximum 5 jaar.

Werd u geflitst en bent u op zoek naar juridische bijstand of advies? Contacteer ons via info@mijnboete.be of via het nummer (0)3 369 28 10.

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?