Wat is een rechtsbijstandsverzekering? Gratis bijstand van een advocaat voor de rechtbank

advocaat politierechtbank rechtsbijstandsverzekering

Wat is een rechtsbijstandsverzekering? Gratis bijstand van een advocaat voor de rechtbank

Vele mensen hebben er recht op maar zijn niet op de hoogte van het feit dat hun autoverzekering in de meeste gevallen automatisch een optie rechtsbijstand bevat.

Nochtans is het interessant om na te gaan of dit ook voor uw polis het geval is.

In geval van dagvaarding komt de rechtsbijstandsverzekeraar namelijk tussen voor de betaling van de advocatenkosten. U kan in dit geval met andere woorden gratis bijstand van een advocaat genieten.

U dient hierbij voor ogen te houden dat u steeds de vrije keuze van advocaat heeft. De verzekeringsmaatschappij of makelaar kan u dus geen advocaat opdringen. U heeft hierin steeds het laatste woord.

Zelfs indien u een voertuig bestuurde waarvan u geen eigenaar was, kan u zich toch beroepen op de tussenkomst van de rechtsbijstandsverzekeraar, voor zover de dekking verworven was op het ogenblik van de controle of tussenkomst van de politie.

U kan steeds vrijblijvend en gratis een kopie van de groene kaart van uw voertuig overmaken aan onze medewerkers waarna er zal geïnformeerd worden of uw verzekeraar deze dekking al dan niet verleent.

Waarom een advocaat meenemen naar de zitting?

Indien u effectief een beroep kan doen op de tussenkomst van de rechtsbijstandsverzekeraar kan u gratis een advocaat meenemen naar de zitting. Ons kantoor staat u – met onze gespecialiseerde advocaten – hierin graag bij.

Met een advocaat staat u er niet alleen voor. De advocaat zal het dossier grondig doornemen, samen met u voorbereiden, alsook bijstaan ter zitting.

Aan de hand van zijn expertise zal de advocaat trachten de rechtbank te overtuigen om een zo laag mogelijke straf te bekomen.

Daarnaast zal de advocaat aan de hand van uw persoonlijke en/of financiële situatie met u op zoek gaan naast de een aangepaste bestraffing (bv. werkstraf) en de rechter ertoe te brengen deze ook effectief uit te spreken.

Tot slot zal u minder lang in de zittingszaal moeten wachten in de zittingszaal. De zaken mét advocaat hebben steeds voorrang op de zaken waarin mensen zonder advocaat verschijnen.

Indien u bijstand wenst, aarzel dan niet om ons te contacteren!

16 oktober 2020
Mr. Hanne KETELEERS

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?