Openbaar Ministerie bindt de strijd aan met illegale lockdownfeestjes

onder invloed drugs alcohol

Openbaar Ministerie bindt de strijd aan met illegale lockdownfeestjes

Recent kondigde het Openbaar Ministerie van Antwerpen aan dat zij strenger zal optreden tegen de organisatoren van zogenaamde ‘lockdownfeestjes’. Ook de aanwezigen zullen zich mogen verwachten aan strengere straffen.

Aanvankelijk kregen overtreders een minnelijke schikking in de vorm van een geldsom ten bedrage van 250 euro aangeboden, waarbij het dossier na betaling definitief werd afgesloten.

Voortaan zullen meerderjarige overtreders echter meteen gedagvaard worden voor de Politierechtbank, waar zij onder meer een gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden en een geldboete vanaf 26 euro (x8) riskeren.

Minderjarige overtreders zullen voor de onderzoeksrechter geleid worden. De Politie zal tevens de ouders van de overtreder verwittigen en eventueel de opvoedingssituatie verder onderzoeken.

Het Openbaar Ministerie hoopt op deze manier het besmettingsrisico van deze illegale feesten zoveel als mogelijk te beperken.

De beschreven verstrenging is voorlopig enkel van toepassing in de provincie Antwerpen, maar zal ongetwijfeld ook andere Parketten motiveren om strenger op te treden tegen zgn. ‘corona-inbreuken’.

To be continued…

 

 

Bron: HLN (2 november 2020)

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?