Rijden onder invloed: auto in beslag genomen door de politie?

Auto-in-beslag

Rijden onder invloed: auto in beslag genomen door de politie?

Het besturen van een voertuig terwijl je onder invloed bent van alcohol, drugs of medicatie kan ernstige juridische gevolgen hebben. Eén van deze consequenties kan zijn dat je auto tijdelijk in beslag wordt genomen door de politie.

Waarom en hoelang wordt een auto in beslag genomen bij rijden onder invloed?

Het rijden onder invloed is een ernstig misdrijf. Om te voorkomen dat u uw voertuig zou blijven besturen, bestaat de mogelijkheid dat het in beslag wordt genomen.

Maar hoe lang duurt zo’n inbeslagname precies? Het antwoord varieert. Afhankelijk van factoren zoals de mate van intoxicatie, eerdere overtredingen en of er schade is veroorzaakt, kan je voertuig voor een periode variërend van enkele dagen tot maanden worden vastgehouden. In sommige extreme uitzonderlijke gevallen kan uw voertuig permanent worden verbeurd verklaard.

Stappen te ondernemen bij inbeslagname

  1. Zoek onmiddellijk juridisch advies: Als je auto in beslag is genomen, is het raadzaam om onmiddellijk een expert in te schakelen. Ons team van ervaren advocaten is gespecialiseerd in het verkeersrecht en kan je begeleiden bij elke stap van het proces.
  2. Hou alle papieren bij de hand: Elk document dat je ontvangt in verband met de inbeslagname kan cruciaal zijn voor je zaak. Zorg dat je alles goed bijhoudt.
  3. Wees transparant: Het is essentieel om alle feiten te delen met je advocaat. Dit helpt hen om je op de best mogelijke manier bij te staan.

Hoe onze gespecialiseerde advocaten u kunnen helpen

Met uitgebreide expertise en ervaring in zaken inzake rijden onder invloed, staat ons juridisch team klaar om je te ondersteunen. Of het nu gaat om advies, onderzoek naar je situatie of vertegenwoordiging in de rechtbank, we zijn er om je te helpen.

Neem contact met ons op

Wanneer uw auto in beslag is genomen vanwege het rijden onder invloed, staan onze gespecialiseerde advocaten klaar om u te helpen. Neem vandaag nog contact op met ons.

Graag direct een antwoord op uw vraag? Bel ons dan meteen! +32 (0)3 369 28 10

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?