Verkeersboete betalen via POM-code

Verkeersboete betalen

Verkeersboete betalen via POM-code

Het fenomeen waarbij verkeersboetes makkelijk betaald kunnen worden via een klik op een QR-code bestaat al langer dan vandaag.

Wat?
Nieuw sinds enkele dagen is de lancering van de POM-code, een speciale soort QR-code dewelke de betaling makkelijker en veiliger wil maken.

De Antwerpse ontwikkelaar van de POM-code weerspiegelde deze doelstelling ook in de naam waarbij POM staat voor ‘peace of mind’ wat zoveel wil zeggen als ‘gemoedsrust’.

Hoe?
Wie een verkeersboete met een POM-code ontvangt, kan deze scannen of fotograferen waarna men terechtkomt op een beveiligde pagina en vervolgens kan kiezen of de betaling verder verloopt via :

– Bancontact;
– De app van de eigen financiële instelling;
– De kredietkaart;
– Payconiq;
– …

Waarom?
Het grote voordeel van de POM-code is dat de gebruiker na het scannen op een beveiligde betaalpagina terechtkomt waarbij de begunstigde én bijhorend rekeningnummer al zijn ingevuld. Deze kunnen niet meer gewijzigd worden waardoor fraudeurs niet langer hun slag kunnen slaan.

Voor de vergeetachtigen onder ons: dubbel betalen behoort tot het verleden.

Wie – per ongeluk – zijn verkeersboete twee keer betaalt, zal een foutmelding krijgen met bijhorende boodschap dat de boete reeds voldaan is.

Een schot in de roos dus?

Mr. Hanne Keteleers

9 maart 2020

Neem direct contact op

U kunt ons altijd bereiken op:
T: +32 (0)3 369 28 10
E: info@mijnboete.be
WhatsApp: +32 (0)471 74 26 27

Boete berekenen

Bereken uw verkeersboete met onze gratis tool of chat rechtstreeks met een van onze juridische medewerkers.

Onze reviewsHulp nodig?